Heta rökiga chiliräkor i vitlök – New Orleans style

Kraftigt inspirerat av det här receptet på Spicy New Orleans Shrimp.

Snabbt, enkelt och helt optimalt att förbereda i god tid innan middagen.

Rökiga chiliräkor i vitlök

4-6 portioner, perfekt som tapas eller förrätt
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Vila i kylen 30 minuter
Måltid Förrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 4
Kalorier 1 kcal

Ingredienser
  

  • 400-450 g frysta skalade räkor
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 2 msk sweet chilli-sås
  • 1 msk Worcestershire-sås
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 tsk smoked paprika eller parikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk sriracha eller tabasco
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 1/2 citron, pressad juice
  • salt och peppar efter smak
  • 2 msk hackad persilja, färsk eller fryst

Instruktioner
 

  • Ta fram räkorna ur frysen och låt dem tina i påse eller durkslag
  • Blanda alla övriga ingredienser och koka upp och sjud i 5-10 min
  • Ställ pannan åt sidan och låt svalna några minuter
  • Lägg tinade räkorna i en ugnsform och häll över såsen. Blanda runt.
  • Ställ räkorna i kylen minst 30 min, gärna längre. Fram till hit kan du förbereda.
  • Värm ugnen till 200 gr C.
  • Ugnsbaka räkorna i ca 15 min
  • Servera med knaperstekt bröd, och pressa på mer citron för mer smak.
Keyword chili, liquid smoke, räkor, vitlök

Lämna en kommentar

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.