Kraftigt inspirerat av det här receptet på Spicy New Orleans Shrimp.
Snabbt, enkelt och helt optimalt att förbereda i god tid innan middagen.
Rökiga chiliräkor i vitlök
4-6 portioner, perfekt som tapas eller förrätt
Ingredienser
- 400-450 g frysta skalade räkor
- 25 g smör
- 2 msk olivolja eller rapsolja
- 2 msk sweet chilli-sås
- 1 msk Worcestershire-sås
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk liquid smoke
- 1 tsk smoked paprika eller parikapulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk sriracha eller tabasco
- 4 klyftor vitlök, pressade
- 1/2 citron, pressad juice
- salt och peppar efter smak
- 2 msk hackad persilja, färsk eller fryst
Instruktioner
- Ta fram räkorna ur frysen och låt dem tina i påse eller durkslag
- Blanda alla övriga ingredienser och koka upp och sjud i 5-10 min
- Ställ pannan åt sidan och låt svalna några minuter
- Lägg tinade räkorna i en ugnsform och häll över såsen. Blanda runt.
- Ställ räkorna i kylen minst 30 min, gärna längre. Fram till hit kan du förbereda.
- Värm ugnen till 200 gr C.
- Ugnsbaka räkorna i ca 15 min
- Servera med knaperstekt bröd, och pressa på mer citron för mer smak.