Smakrika och lättlagade köttbullar med få ingredienser
Här kommer ett jäkligt gott och snabblagat recept på köttbullar med endast ett fåtal ingredienser som man ofta har hemma. Extra tidsbesparing genom att man använder lökpulver istället för hackad gul lök.
Riktigt goda och snabblagade köttbullar
Perfekt för den stressade småbarnsföräldern
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 2 msk ströbröd
- 0,75 dl vatten
- 1-2 st buljongtärningar (grönsak, höns, kött, etc)
- 1 dl grädde
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk Vegeta (eller örtsalt)
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Instruktioner
- Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna. Blanda ned ströbröd och rör ihop och låt svalna.
- Tillsätt kryddor, grädde, ägg och lökpulver.
- Blanda ned nötfärsen och rör runt med händerna till en bra smet.
- Rulla köttbullarna för hand genom att först blöta händerna i iskallt vatten.
- Smält smör i stekpanna och stek köttbullarna i omgångar. Lägg upp dem på fat.
- Red upp en sås och stek ur stekpannan innan du blandar ner köttbullarna igen. Låt småputtra i stekpannan under lock
- Det går också att steka köttbullarna i ugn på 225 gr i ca 10 minuter.