Lite modifierad och icke-vegansk version av originalreceptet på coop.se. Jag saknade vissa av ingredienserna i originalreceptet, så nedan hittar du det jag ersatte dem med:
Deg:
- 2 1/2 dl havremjölk
- 1 dl rapsolja (jag körde 50/50 raps/oliv)
- 9 gr torrjäst (för 500 g mjöl) se kommentar om jästid nedan
- 1 dl sockerrörssocker Panela (eller vanligt socker)
- 2 tsk malen kardemumma (jag hade inga kardemummakärnor)
- 1 krm salt
- 480-500 gr vetemjöl special
Fyllning:
- 1 dl hela oskalade sötmandel
- 1 dl Panela sockerrörssocker
- 3 tsk malen kardemumma
- 125 gr smör
Topping:
- 2 msk Oatley iMat Visp
- 1/2 dl pärlsocker
- 2 msk vatten
- 2 msk Panela sockerrörssocker
Gör så här: Kolla instruktioner från originalreceptet
Kör lite längre jästid om du använder torrjäst, testa 1,5 timme vettja
Kardemummabullar med mandelfyllning
Lite modifierad och icke-vegansk version av originalreceptet på coop.se.
Portioner 20 bullar
Kalorier 1kcal
Ingredienser
Deg
- 2,5 dl havremjölk
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 dl olivolja
- 9 gr torrjäst (till 500g mjöl)
- 1 dl sockerrörssocker Panela (eller vanligt socker)
- 2 tsk malen kardemumma jag hade inga kardemummakärnor
- 1 krm salt
- ca 500 gr vetemjöl
Fyllning
- 1 dl hela oskalade mandlar
- 1 dl Panela sockerrörssocker
- 1 msk malen kardemumma
- 125 gr smör
Topping
- 2 msk Oatley iMat Visp
- 0,5 dl pärlsocker
- 2 msk vatten
- 2 msk Panela sockerrörssocker
Instruktioner
- Kör lite längre jästid om du använder torrjäst, ca 1,5 timme.