Som vanligt är det inte mitt recept på mexican style tomatsås, utan jag har hittat och översatt ett originalrecept som är skrivet utifrån imperial units. Det enda jag gjort är att översätta det till svenska mått/ingredienser, så att ni andra slipper göra det. Hoppas det smakar!
Obs! Detta är ingen annons, jag får inte betalt för detta: Mexikanska livsmedel beställer jag alltid på Ándale.se.
Ingredienser:
- ca 85 gr torkad ancho-chili
- ca 85 gr torkad guajillo-chili
- 2-3 st torkad arbol-chili
- 1 st mellanstor gul lök, halverad
- 2 st mogna tomater, halverade
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 liter kokande vatten, eller kycklingbuljong (för mer smak)
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk torkad mexikansk oregano
- 1 tsk spiskummin
- En liten bit mörk choklad (typ 50-80%)
Alla instruktioner får ni läsa från originalreceptet.
Ja, ni behöver en mixer eller en matberedare med vassa knivar.