Här kommer ett gott recept på en messmörssås som passar alldeles ypperligt till vilt i alla dess former: Älgstek, renfilé eller viltkryddat nötkött. Har du även en påse frysta egenplockade lingon i frysen så är det ju toppen!
Ingredienser:
- 2 msk finhackad charlottenlök
- 1 msk smör
- 0,5 dl gin + 1,5 dl vatten
- 2,5 msk kalvfond
- 0,5 msk kinesisk soja
- 5 msk messmör
- 1 krm salt
- Frysta lingon
Gör så här:
- Fräs charlottenlöken i smöret. Tillsätt gin, vatten, kalvfond och soja, koka upp och låt småputtra några minuter. Lyft bort stekpannan och vispa i messmöret klickvis. Smaka av med salt och peppar.
- Klart!
Messmörssås med gin
Supergod sås till vilt
Equipment
- 1 gjutjärnspanna
Ingredienser
- 2 msk finhackad charlottenlök
- 1 msk smör
- 0,5 dl gin
- 1,5 dl vatten
- 2,5 msk kalvfond
- 0,5 msk kinesisk soja
- 5 msk messmör
- 1 krm salt
- frysta lingon
Instruktioner
- Fräst 2 msk finhackad charlottenlök i 1 msk smör
- Tillsätt 0,5 dl gin, 1,5 dl vatten, 2,5 msk kalvfond och 0,5 msk kinesisk soja
- Koka upp och låt småputtra några minuter
- Lyft bort stekpannan och vispa i 5 msk messmör klickvis
- Smaka av med 1 krm salt och peppar
- Toppa med frysta lingon