Måste passa på att tipsa om sommarens favorit vid BBQ-grillen; rökig majonäs gjord på Rökt Rapsolja från Zeta.
På flaskan hittade jag följande recept (all copyright & sånt tillhör Zeta) som smakade riktigt bra! I alla fall om du gillar rökig smak.
Rökig majonäs, ca 3 dl
1 äggula
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 1/2 dl Zeta Rökt Rapsolja
Rör ihop äggula, senap och vinäger. Tillsätt de båda oljorna under omrörning, vispa på rejält, det funkar utan elvisp. Smaka av med salt och peppar, jag hade i mycket salt. Förvara majonäsen i såsflaska så framstår du som ett proffs. (finns att köpa på Clas Ohlson).
Rökig majonäs – Smoky mayonnaise
Tyvärr säljs inte Zetas Rökta raposolja längre, men det finns ju andra tillverkare.
Equipment
- 1 visp
- 1 såsflaska
Ingredienser
- 1 st äggula
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl rapsolja
- 1,5 dl rökt rapsolja Zeta tillverkas inte längre
Instruktioner
- Rör ihop 1 st äggula, 2 tsk dijonsenap och 1 msk vitvinsvinäger1 st äggula, 2 tsk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger
- Tillsätt 1 dl rapsolja och 1,5 dl rökt rapsolja under omrörning, lite i taget. Vispa på rejält, det funkar utan elvisp.1 dl rapsolja, 1,5 dl rökt rapsolja
- Till slut går den ihop till en bra konsistens.
- Smaka av med salt och peppar, jag hade i mycket salt.
- Förvara majonäsen i såsflaska så framstår du som ett proffs.